!
WOMEN3x3.png
14 september 2019

Orange Lions naar kwartfinales bij Women's Series

Door Ronald van Dam

De Orange Lions hebben in het Italiaanse Udine de kwartfinales bereikt van de FIBA 3x3 Women's Series. Nederland won zaterdag twee van de drie groepsduels, voldoende voor een plek bij de laatste acht. Bij de U23 Nations League Finals haalden de Nederlandse vrouwen zaterdag eveneens de kwartfinales. Ook de mannen kwamen in Hongarije door de groepsfase heen.

FIBA 3x3 Women's Series
Jill Bettonvil, Loyce Bettonvil, Fleur Kuijt en Sonja Kuijt speelden zaterdag bij de FIBA 3x3 Women's Series in Udine hun eerste groepswedstgrijd tegen Roemenië. Dat duel werd met 12-7 gewonnen, waarna Frankrijk in de tweede wedstrijd met 18-10 te sterk was voor de Nederlandse vrouwen. Door de laatste poulewedstrijd met 21-13 van Italië U23 te winnen, werden de Lions tweede in groep A. Zondag staat om 15.55 uur de kwartfinale op het programma.

Nations League Finals
Nederland is dit weekeinde met twee 3x3 teams vertegenwoordigd bij de U23 Nationals League Finals die tijdens de World Urban Games in het Hongaarse Budapest worden afgewerkt. De Vrouwen U23, gevormd door Charlotte van Kleef, Yfke Hoek, Myrthe den Heeten en Marieke van Schie, wonnen vrijdag een van hun twee duels in groep A. Het viertal onder leiding van bondscoach Jeanine Tjin-a-Sioe verloor eerst met 21-6 van Frankrijk, maar won daarna met 21-11 van Roemenië. Zaterdag werd met 21-12 verloren van Rusland, met de derde plek in de groep als resultaat. Nederland speelt nu zondag om 11.00 uur in de kwartfinale tegen Oekraïne,

De selectie van de Mannen U23,  bestaande uit Jan Driessen, Mack Bruining en Keime Helfrich (Raidell de Pree haakte vlak voor vertrek af met een blessure), kwam op de eerste dag eenmaal in actie in groep B. Bondscoach Jard Schuit zag zijn ploeg met 17-15 verliezen van Wit-Rusland. Zaterdag speelden de Orange Lions nog tegen Frankrijk en Hongarije. Van Frankrijk werd met 18-15 verloren. Om nog in aanmerking te komen voor de kwartfinales, moest in de laatste groepswedstrijd van Hongarije worden gewonnen. Dat lukte. Door de 15-10 zege spelen de mannen nu zondag om 12.25 uur tegen Oekraïne.

Gerelateerde artikelen