!
Corona.jpg
9 mei 2022

Overheid opent voor de vierde keer loket voor verenigingen met schade door corona

Voor de vierde keer opent de Rijksoverheid het loket waar amateursportverenigingen die financiële schade hebben geleden door het coronavirus, een tegemoetkoming kunnen ontvangen. Bij het openen van het eerdere loketten hebben meer dan één op de zes basketbalverenigingen van deze mogelijkheid gebruik gemaakt.

De Tegemoetkoming Amateursportorganisaties 4e periode (kort weg TASO-vierde periode) is bedoeld voor amateursportorganisaties die ten minste tien procent omzetverlies hebben geleden in de periode 1 november 2021 tot en met 31 januari 2022 en financiële schade hebben geleden van ten minste duizend euro.

Aanvragen voor TASO-vierde periode kunnen vanaf nu gedaan worden. Het loket sluit op 30 mei 2022.

Voorwaarden voor de aanvraag:

  • De vereniging is een amateursportorganisatie
  • Er is minimaal tien procent omzetverlies geleden in de periode 1 november 2021 tot en met 31 januari 2022 ten opzichte van de periode 1 november 2019 tot en met 31 januari 2020.
  • Er is minimaal duizend euro financiële schade geleden als gevolg van de maatregelen tegen de verdere verspreiding van COVID-19. Onder financiële schade vallen onder andere de doorlopende lasten aan de sportaccommodatie in eigendom of beheer van de vereniging, de bondsafdrachten aan de NBB en het kantineresultaat.

De hoogte van de tegemoetkoming is afhankelijk van de financiële schade van de vereniging. Basketbalverenigingen kunnen via de website van de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen  meer informatie verkrijgen.

Verenigingen die hulp nodig hebben met de aanvraag of vragen hebben over de regeling, kunnen contact opnemen met de accountmanager.

Gerelateerde artikelen