!
2019_3x3NL_logo.jpg
13 september 2019

Team Den Haag klaar; moeizame start Orange Lions in Hongarije

Door Ronald van Dam

De 3x3 basketballers van Team Den Haag zijn er vrijdag bij de Sukhbataar Challenger in Mongolië niet in geslaagd de kwartfinales te bereiken. Bij de Nations League Finals in het Hongaarse Budapest hebben de Nederlandse vrouwen van hun eerste twee groepsduels er eentje gewonnen. De mannen kwamen vrijdag pas één keer in actie. Zij zijn de groepsfase met een nederlaag begonnen.

Sukhbataar Challenger
Team Den Haag was naar Mongolië afgereisd om mee te doen aan de Sukhbataar Challenger. De formatie van Team Den Haag bestond uit Bas Rozendaal, Lenno Witteveen, Kasper Averink en Julian Jaring. Nadat ze door de kwalificatieronde waren gekomen, leden de Nederlandse mannen in de groepsfase twee keer een nederlaag. Eerst was het Servische Liman met 21-14 te sterk, daarna verloor Team Den Haag met 21-17 van Utsunomiya uit Japan, waardoor de kwartfinales buiten bereik bleven.

Nations League Finals
Nederland is dit weekeinde met twee 3x3 teams vertegenwoordigd bij de U23 Nationals League Finals die tijdens de World Urban Games in het Hongaarse Budapest worden afgewerkt. De selectie van de Mannen U23,  bestaande uit Jan Driessen, Mack Bruining en Keime Helfrich (Raidell de Pree haakte vlak voor vertrek af met een blessure), kwam op de eerste dag eenmaal in actie in groep B. Bondscoach Jard Schuit zag zijn ploeg met 17-15 verliezen van Wit-Rusland. Zaterdag spelen de Orange Lions nog tegen Frankrijk (13.40 uur) en  Hongarije (19.30 uur).

De Vrouwen U23, gevormd door Charlotte van Kleef, Yfke Hoek, Myrthe den Heeten en Marieke van Schie, speelden vrijdag al twee duels in groep A. Het viertal onder leiding van bondscoach Jeanine Tjin-a-Sioe verloor eerst met 21-6 van Frankrijk, om daarna met 21-11 van Roemenië te winnen. Zaterdag spelen ze nog om 17.40 uur tegen Rusland.

FIBA 3x3 Women's Series
Zaterdag begint in het Italiaanse Udine ook de FIBA 3x3 Women's Series voor Jill Bettonvil, Loyce Bettonvil, Fleur Kuijt en Esther Fokke de plek in van Sonja Kuijt. Klik hier om de verrichtingen van de Orange Lions in Udine te volgen. Ze spelen om 15.30 uur in groep A tegen Roemenië, om 16.50 uur tegen Frankrijk en om 17.50 uur  tegen Italië U23.

Gerelateerde artikelen