!
3005REB#2DEFcover800px.jpg
14 juni 2022

Rebound nummer 2 met de sterren van nu en coaches van de toekomst

Door Ronald van Dam

Het tweede nummer van Rebound, hét basketbalmagazine voor Nederland en België, is nu beschikbaar voor abonnees. Ben jij dat nog niet? Mis niets van het topbasketball in de Lage Landen en neem snel een abonnement.

In deze tweede tweede uitgave staan vooral de sterren van nu en van de toekomst in de schijnwerpers. Worthy de Jong, één van de beste speler aller tijden in Nederland, neemt afscheid als Speler van het Jaar in de BNXT League aan Nederlandse zijde, terwijl Wen ‘Boss’ Mukubu de MVP werd aan de Belgische kant van de nieuwe gezamenlijke league.

Kijken we naar de toekomst, dan vallen twee jonge coaches op. Kristof Michiels leidde zijn Kangoeroes Mechelen naar de finale om de Belgische titel en Vincent van Sliedregt bereikte de Nederlandse play-offs met Aris Leeuwarden. Talenten opleiden is een vak apart en daar is, naast het topbasketbal, ruimte voor in de BNXT League. Peter van Noord doet dat in Den Helder en Radenko Varagic aan de andere kant van Nederland in Weert.

Met een abonnement op Rebound, een initiatief van basketbalfotograaf Peter van der Velde dat van harte wordt ondersteund door de Nederlandse Basketball Bond, ben je tijdens het seizoen elke maand verzekerd van verhalen over de hoofdrolspelers in de BNXT League. In de zomermaanden besteedt Rebound vooral aandacht aan de nationale teams van België en Nederland tijdens de kwalificatie voor de FIBA World Cup 2023 en Euro Basket 2022. De topfotografen van Rebound staan garant voor de mooiste beelden.

rb2_WdJ.jpg

In nummer 2 van Rebound:

Worthy de Jong, boegbeeld van het Nederlands clubbasketbal, stapt over naar 3x3
'De Spelen in Parijs zijn mijn doel’

Wen Mukubu kroont zich tot Speler van het Jaar
'De Mamba-mentaliteit van ‘The Boss’

Droomseizoen levert Kristof Michiels trofee op voor Coach van het Jaar
‘Dit is het bewijs dat niets onmogelijk is’

Radenko Varagic op zijn plek in Noord-Limburg:
'Nog niet klaar bij BAL'

Sven Van Camp stopt als headcoach bij Phantoms Boom
'Focus nu op de Cats'

Basketbal, koken en geloof gaan hand in hand bij Rotterdammer Mack Bruining
‘Talent is vijf procent, de rest is keihard werken’

Vincent van Sliedregt debuterend hoofdcoach bij Aris Leeuwarden
'Competitief tot op het bot'

Tim Lambrecht: West-Vlaamse power forward in Charleroi
‘Het is leuk belangrijk te zijn’

Gerelateerde artikelen