!
Cover Rebound 9
20 april 2023

Rebound 9 is uit! Lees interviews met Brad Greenberg en Roeland Schaftenaar

Sommige mensen in het basketball hoeven niets of nauwelijks nog iets te bewijzen. Twee daarvan sieren de cover van Rebound Magazine nummer 9. Na begrijpelijke opstartproblemen heeft de gelauwerde Amerikaanse coach Brad Greenberg de zaken redelijk op de rails bij Liège Basket en doet mee in de strijd om een plek in de play-offs. Aan routine ontbreekt het ook Zorg en Zekerheid Leiden-center Roeland Schaftenaar niet. Hij speelde niet eerder in Nederland, maar is van grote waarde voor de ploeg, die dit seizoen zijn BNXT-titel verdedigt.

Ooit zong Liesbeth List dat ‘Brussel toen nog een heerlijke stad was’, maar Jean-Marc Jaumin, de coach van Circus Brussels, denkt daar wellicht anders over. Het is voor de basketballers tegenslag na tegenslag in de hoofdstad van België.

Jonas Foerts is niet alleen speler van Kangoeroes Mechelen, maar ook coach van Wilrijk en speelt graag 3x3. Druk? Ja! Maar Mechelen blijft de prioriteit. Coen Stolk is na een lange uitstap naar Rotterdam terug bij zijn alma mater: Zwolle. Sanders Hollanders weet dat Weert-Groningen niet alleen letterlijk een grote stap is. Voor je gevoel behoort Mike Schilder tot de veteranen in de Nederlandse eredivisie, maar de spelverdeler van Yoast United is pas 28 jaar.

Inhoud Rebound 9

Tussen de bedrijven door werd er in zowel Nederland als België om de nationale bekers gespeeld en kwamen ook de nationale teams in actie. De Belgian Cats stelen de show en doen gewoon mee in de subtop van de wereld. Hoe anders is dat bij de Orange Lions. De mannen richten zich op de toekomst met jonge spelers na duidelijke uitschakeling voor het WK en de vrouwen grepen weer mis en ontbreken al sinds 1989 op het EK…

Zoals altijd ook aandacht voor een talent in de NCAA, een blik in het verleden en opvallende berichten uit de basketbalwereld.

Ga voor een abonnement of losse nummers naar https://reboundmagazine.nl/

Gerelateerde artikelen