!
2223 Rolstoel Devedo kampioen
1 mei 2023

Rolstoelbasketballers Devedo kampioen van Nederland ten koste van R.B.V.M.

Devedo is zaterdagavond kampioen van Nederland geworden in het rolstoelbasketbal. De club uit Ermelo versloeg in eigen R.B.V.M. in een spannende finale R.B.V.M uit Middelburg met 53-39. De twee ploegen hielden elkaar lang in evenwicht, maar Devedo was uiteindelijk net wat scherper.

Halverwege was het 24-26 voor R.B.V.M en na het derde kwart stond er een minimale voorsprong voor Devedo (39-38) op het scorebord. International Cher Korver sloeg met een paar scores het eerste gaatje, het verschil werd echter nooit groter dan zeven punten. Een late driepunter van Edwin Schalkx zorgde nog voor hoop bij R.B.V.M., maar de ploeg uit Middelburg moest het kampioenschap van Nederland toch aan Devedo laten.

Cher Korver werd topscorer met 18 punten, gevolgd door Fabian Jansen met 10. Bij R.B.V.M. was Edwin Schalkx goed voor 15 punten. Bert Freriks en Mark Aalders scoorden beiden 13 punten.

In de reguliere competitie beef Devedo ongeslagen en eindigde R.B.V.M. als tweede. In de halve finales waren de twee ploegen te sterk voor SC Antilope en Sunrise Medical Braves, dat wel de beker won, maar afscheid nam van de landstitel.

Foto: Helga Jansen

Gerelateerde artikelen