!
van sliedregt aris .jpeg
27 januari 2023

Coachclinics in Heerenveen met Aris-coaches en sportpsycholoog Marjolein Torenbeek

Door Ronald van Dam

Het samenwerkingsverband We Here Fryslan organiseert op vrijdagavond 10 februari a.s. twee interessante coachclinics in Sportstad Heerenveen. Aan de clinics wordt meegewerkt door Aris-coaches Vincent van Sliedregt en Klaas Stoppels, en door sportpsycholoog Marjolein Torenbeek.

Clinic 1 met Vincent van Sliedregt en Klaas Stoppels

Tijd: 18.00-20.00 uur

Coaches in teamsporten balanceren continue tussen individuele belangen van spelers en het belang van het team. Hoe integreer je dat in trainingen en wedstrijden? Vincent van Sliedrecht en Klaas Stoppels vormen de coaching staff van Aris Leeuwarden, de revelatie in het huidige seizoen van de BNXT League. Met goed teamspel lukt het de formatie uit Leeuwarden om sinds de start van het BNXT-seizoen in de top drie mee te draaien. Van Sliedrecht en Stoppels delen de principes van hun aanpak met geïnteresseerde coaches.

Clinic 2 met Marjolein Torenbeek

Tijd: 20.00-21.30 uur

Het tweede deel wordt gedoceerd door sportpsycholoog Marjolein Torenbeek. Zij is gespecialiseerd in (sub)topsportteams beter laten samenwerken en communiceren voor meer synergie en betere teamprestaties. In de clinic deelt ze haar kennis over teamsynergie. Marjolein Torenbeek schreef meerdere artikelen voor NLCoach zoals onder andere 'Het loopt voor geen meter… wat te doen?' en 'De kersperiode: het startpunt om je team een vliegende eindsprint te bezorgen'.

BT3- en BT4 coaches ontvangen vier licentiepunten voor het volgen van de gehele clinic. Aanmelden kan via info@basketballfryslan.nl onder vernoeming van naam, geboortedatum en club. De kosten voor deelname aan de clinic bedragen tien euro.

Gerelateerde artikelen