!
RobinPoggenwisch-aug23-1
19 maart 2024

Poules en programma kwalificatietoernooi Paralympics (mannen) rolstoelbasketbal

Het speelschema voor het plaatsingstoernooi voor de Paralympische Spelen bij de mannen is bekend. Het Nederlandse mannen rolstoelbasketbalteam speelt van 12 tot en met 15 april in Antibes, Frankrijk, om plaatsing bij de Paralympics af te dwingen.

Het Paralympisch Kwalificatietoernooi (PKT) heeft een bijzondere opzet. Nederland speelt in een poule met Canada, Frankrijk en Iran en plaatst zich sowieso voor een finale, op dag 4. De vier winnaars van die finales plaatsen zich voor de Paralympics in Parijs.

Nederland is erbij gebaat zo hoog mogelijk te eindigen in de poule: de nummer één speelt namelijk tegen de nummer 4 van de andere poule, de nummer 2 tegen 3. Bondscoach Cees van Rootselaar gaf eerder al zijn reactie op de poules en het format op basketball.nl.

Programma

12 april
15.30 uur: Canada - Nederland

13 april
13.15 uur: Nederland - Iran

14 april
15.30 uur: Frankrijk - Nederland

Op 15 april speelt Nederland, afhankelijk van de poule-resultaten, zijn finale voor directe plaatsing. Het is de laatste mogelijkheid voor de mannen zich te plaatsen: die finale zal dus hoe dan ook 'alles of niets' worden. Mogelijke tegenstanders in die finale zijn Marokko, Duitsland, Italië en Colombia.

Houd basketball.nl en onze social media-kanalen in de gaten voor méér nieuws over onze rolstoelbasketbalteams, in aanloop richting de Paralympische Spelen.

Speelschema-mannen-PKT2024

Gerelateerde artikelen