!
TOTOBasketballCup-promo-feb24
2 februari 2024

Tickets online voor TOTO Basketball Cup

De kaartverkoop voor de finale van de TOTO Basketball Cup is live. Op zondag 24 maart speelt Heroes Den Bosch, nummer één in de competitie, tegen Landstede Hammers Zwolle, dat op nummer drie staat.

Den Bosch was in twee eerdere ontmoetingen dit seizoen te sterk – maar Zwolle liet in beide potten zien bij de kunnen blijven. Maakt Heroes zijn favorietenstatus waar? Of kunnen de Hammer stunten?

Datum: 24 maart 2024
Locatie: Topsportcentrum Almere
Tijdstip: 13.00 uur (deuren open 12.00 uur)

Koop hier je tickets

Road to the Finals

Landstede Hammers komt van een imponerende halve finale waarin het team zijn ticket in de eerste wedstrijd al veilig leek te stellen. Op bezoek bij Feyenoord won het team het eerste duel relatief eenvoudig: 80-64. Maar Feyenoord gaf zich niet gewonnen. In de return leken de Rotterdammers de marge gelijk te gaan trekken. Het team won ook, maar Zwolle ging door op doelsaldo (76-82).

Den Bosch kreeg in de eerste wedstrijd van de halve finale de deksel op de neus in Leiden. ZZ Leiden won die wedstrijd overtuigend met 70-58. In de return won Heroes in reguliere speeltijd óók met 12 punten, waardoor het team verlenging nodig had om een ticket naar de finale te bemachtigen. In overtime werd het 87-72.

Finaleweekend

Heroes – Landstede is niet de enige bekerfinale die op 24 maart gespeeld worden. In de Breedtesporthal (ook in Almere) spelen de Mannen Under 16, de M19 en de M22 óók hun bekerfinales. Die wedstrijden worden om de bekerfinale bij de mannen heen gepland, zodat bezoekers daar óók heen kunnen.

Beeld: Orange Pictures

Gerelateerde artikelen