!
Underdogs 2
13 juni 2023

Kinderboek 'Underdogs' met basketball in de hoofdrol. Wij geven drie exemplaren weg!

Een kinderboek waarin basketball de hoofdrol speelt. Recentelijk heeft uitgeverij Lannoo 'Underdogs' uitgebracht, een 'razendsnelle graphic novel' voor actieve kids. Het boek van Joren Slaets en Kevin Cuyt staat bomvol full colour illustraties en is bedoeld voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar.

Underdogs gaat over Rocky, een kleine pup met een grote droom. Hij wil de beste basketbalspeler van Dogtown worden. Maar dat is buiten straathond Frida gerekend. Rocky en Frida zijn erg verschillend, maar ze houden allebei van basketball.

Wham! Bam! Slam Dunk!

Wanneer het basketbalpleintje in hun wijk dreigt te verdwijnen - juffrouw MIssy wil alle basketbalveldjes veranderen in grote kattenbakken - gebeurt het ondenkbare. Om dat plan te verijdelen moet Rocky's team samenwerken met dat van Frida. Zal dat goed gaan?

Underdogs 1

In het grappige, maar zeker ook spannende verhaal wordt de aandacht meteen getrokken door de kleurrijke en stoere illustraties. Op elke bladzijde wordt het verhaal aangevuld door humoristische tekeningen en tekstwolken. Het lettertype leest erg prettig en er zit een lekkere vaart in het verhaal. De teksten zijn laagdrempelig maar niet te makkelijk. Naast de fraaie plaatjes is er ook genoeg te lezen in dit boek.

De karakters zijn leuk neergezet. De onzekere Rocky die het moet opnemen tegen pestkop Frida. Wanneer ze samen moeten werken, leren ze elkaar pas echt kennen. Een verhaal over vriendschap, elkaars krachten leren kennen en elkaar waarderen, en dat in een spannend jasje. Het zal de jonge lezer aanspreken.

NBB mag drie exemplaren weggeven

'Underdogs' (7-9 jaar) telt 128 pagina's kost 14,99 euro. De gebonden uitvoering is online te bestellen met ISBN-nummer 9789401481557. Wij mogen als Nederlandse Basketball Bond drie exemplaren weggeven. Houd onze social media-kanalen in de gaten, om erachter te komen hoe je in bezit van Underdogs kunt komen.

Underdogs cover

Gerelateerde artikelen