!
2223 Rolstoel Mariska Beijer
2 mei 2023

Mariska Beijer wint met Hannover United Eurocup 3 in oranje gekleurde finale

Rolstoelbasketbalster Mariska Beijer heeft weer een prijs toegevoegd aan haar inmiddels indrukwekkende verzameling. De Nederlandse international veroverde zondag met haar club Hannover United de Eurocup 3, een van de vier Europese clubtoernooien in het rolstoelbasketbal.

De Duitse club, waar Beijer al twee jaar speelt, was in een oranje gekleurde finale met 63-58 te sterk voor het Italiaanse Dinamo Sassari met internationals Mendel op den Orth en Robin Poggenwisch in de gelederen. Hannover stond voor het eerst in de finale van de Eurocup 3.

In het Turkse Yalova bereikte Dinamo Sassari ongeslagen de finales, terwijl Hannover United in de groepsfase nog verloor van de London Titans. De Italianen, met Op den Orth en Poggenwisch in de basis, openden sterk in de finale en stonden bij rust nipt met 32-30 voor. Na rust was Hannover United verdedigend sterker. Een laag schotpercentage bij Sassari zorgde er voor dat de Duitsers eroverheen kwamen en de wedstrijd in handen namen. 

Poggenwisch en Op den Orth maakten de volledige veertig minuten vol, maar konden uiteindelijk het verschil niet maken voor Sassari. De Italianen moesten het hebben van afstandschoten en enkele driepunters van o.a. Poggenwisch. Hannover United was vooral inside doeltreffend met scores van Beijer (6 punten in 24 minuten) en haar teamgenoot Alexander Budde (19 punten in 37 minuten).

Met nog 14 seconden te gaan probeerde Dinamo Sassari met een driepunter en het maken van persoonlijke fouten het spreekwoordelijke tij nog te keren, maar Hannover United raakte niet in paniek en bracht de zege over de streep. Feest dus voor de Duitsers en hun Nederlandse center Mariska Beijer. 

Op hetzelfde moment speelden internationals Frank de Jong, Mustafa Korkmaz en Camilo van Trijp met Köln 99ers tegen het Franse Meaux van Patrick de Boer om de vijfde plaats in de Eurocup 2. In het Spaanse Badajoz kwam Köln 99ers als sterkste uit de bus. 

Gerelateerde artikelen