U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Orange Lions VU18 verpulveren Albanië bij EK in Skopje

Terug naar overzicht

Orange Lions VU18 verpulveren Albanië bij EK in Skopje

8 juli 2019 10:54:00

De Orange Lions VU18 zijn bij het Europees Kampioenschap voor vrouwen in de B-divisie in Macedonië na drie duels nog ongeslagen. Na de zwaar bevochten zege op Oekraïne had Nederland zondag weinig te stellen met Albanië, de derde tegenstander in de groepsfase. De ploeg van bondscoach Silvano Poropat won met 53 punten verschil (36-89). Maud Huijbens was met 24 punten en 12 rebounds goed voor een double double.

KWARTSTANDEN: 13-20, 3-26, 9-18, 11-25.

Game flow
Albanië kon in het eerste kwart nog enigszins bij blijven, maar daarna denderde Nederland over de tegenstander heen. Albanië scoorde in het tweede kwart maar 3 punten en keek bij de rust al tegen een 16-46 achterstand aan. Poropat kon al zijn speelsters minuten laten maken en ondertussen liep het verschil op tot boven de vijftig punten.


Foto's FIBA

Top performers
Maud Huijbens 24 punten (10 uit 19) en 12 rebounds (7 aanvallende); Vita Stam 19 (9 op 11); Annika van Heukelom 14 punten, 8 rebounds en 4 assists.

Opvallend
Nederland kon tegen de kleinere Alabanese speelsters reboundend lekker z'n gang gaan en pakte er 76, waarvan de helft aanvallend. Dat laatste kon, omdat er ook wel wat vaak werd gemist (37 schoten raak op 100 pogingen). De Lions hadden verder 28 assists en alle speelsters kwamen met 1 punt of meer op het scoresheet.

Silvano Poropat: '"Een goede reactie van het team'
"Een goede reactie van het team op de lastige wedstrijd van gisteren. We hebben goed verdedigd en aanvallend inside sterk gespeeld. Een goede teamzege en mooi dat we net als in de eerste wedstrijd de minuten hebben kunnen verdelen over iedereen."

Statistieken: klik hier.

Beelden: klik hier.

Volgende wedstrijd: Nederland - Luxemburg (dinsdag 9 juli, 21.00 uur)

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF