!
Mara Goedegebuure.jpeg
23 april 2021

Vierde ronde E-clinics op 25 april met Mara Goedegebuure en Nenad Trunic

De twee volgende sessies van de serie E-clinics voor ambitieuze trainers en coaches staan zondag 25 april a.s. op het programma. Dit keer zijn sportpsycholoog Mara Goedegebuure en FECC-docent Nenad Trunic de sprekers. De opnames van de vorige sessies zijn te vinden op het Youtube-kanaal van Basketball Nederland.

Als eerste is van 10.00 tot 11.30 uur sportpsycholoog Mara Goedegebuure aan de beurt. Haar E-clinic heeft als onderwerp 'Zelfregulatie en presteren onder druk'. Goedegebuure werkt binnen verschillende topsportprogramma’s aan de mentale weerbaarheid van de sporters en de coaches. Om een optimale prestatie neer te kunnen zetten, is meer nodig dan kennis, fysieke fitheid, techniek en tactisch inzicht. Mentale weerbaarheid is essentieel om deze aspecten optimaal te kunnen benutten. Goedegebuure is verbonden aan Topsport Amsterdam als coördinator Topsport Leefstijl Coach. Ze doet dat in het TeamNL centrum in Amsterdam, waar jonge basketballers, honkballers, softballers, zwemmers en roeiers dagelijks trainen om hun ambities te kunnen verwezenlijken.

Tijdens de tweede clinic tussen 11.30 en 13.00 uur is het de beurt aan Nenad Trunic. Hij is een collega-docent van Arik Shivek, hoofdcoach van de Orange Lions Academy, bij de FECC (FIBA Europe Coaching Certificate). Als speler groeide Trunic op in voormalig Joegoslavië in de gouden generatie met latere sterren als Vlade Divac, Toni Kukoc, Dino Radja en Aleksandar Dordevic, met wie hij o.a. Europees kadettenkampioen in 1985 werd. Als coach was hij vooral werkzaam bij de Servische bond, zowel als technisch directeur en als coach van verschillende succesvolle jeugdteams. Het onderwerp van zijn clinic is 'Building team defense'.

De link voor de beide sessies zal vrijdagavond 23 april per email naar de deelnemers worden verzonden. Aanmelden kan nog, maar doe het wel snel.

Goedegebuure geeft haar E-clinic in het Nederlands, Trunic die van hem in het Engels. De sessies worden opgenomen ten behoeve van toekomstige opleidingen.

Gerelateerde artikelen