!
2019_Orange Lions_MU18_EK_Kraag

Partners

Orange Lions Academy

Partners

Nederlandse Basketball Bond

De Orange Lions Academy heeft een samenwerking met de Nederlandse Basketball Bond. De bond is eigenaar van het talentenprogramma en is verantwoordelijk voor de (sporttechnische) invulling van het programma.

CTO Amsterdam & Topsport Amsterdam

CTO Amsterdam is als onderdeel van Topsport Amsterdam de overkoepelende organisatie boven de verschillende talentenprogramma’s in Amsterdam. CTO Amsterdam draagt zorg voor professionele voorzieningen. Topsport Amsterdam is de centrale schakel in het professionaliseren van de Topsport in Amsterdam.

Manual Fysion

Deze fysiotherapiepraktijk werkt al jaren dagelijks met topsportsers. De mensen van Manual Fysion begeleiden de basketballers van het CTO op fysiek en medisch gebied. De speelsters kunnen dagelijks terecht bij de ervaren fysiotherapeuten, die ook aanwezig zijn bij wedstrijden en stages.

Sporthallen Zuid

Sporthallen Zuid in Amsterdam is de sporthal waar de Orange Lions Academy de middagtrainingen faciliteert en waar de thuiswedstrijden van het wedstrijdteam worden gespeeld.

Club West

ClubWest in Amsterdam is het fitnesscentrum waar de spelers en speelsters van de Orange Lions Academy tijdens de ochtenduren hun fysieke trainingsprogramma's afwerken.

NACsport

NACsport is het video-analyseprogramma waarmee Orange Lions Academy en de nationale teams hun wedstrijden en trainingen analyseren.

Vrije Universiteit

Sinds seizoen 2010-2011 wordt er samengewerkt met de faculteit Bewegingswetenschappen van de Vrije Universiteit in Amsterdam (MOVE Research Institute Amsterdam) op het gebied van wetenschappelijk onderzoek in het OLA-programma.

Uit het onderzoek naar kijkgedrag in vrouwen basketball, onder leiding van wetenschapper en OLA-schottrainer Dr. R.R.D. Oudejans, zijn inmiddels meerdere publicaties verschenen in internationaal wetenschappelijke tijdschriften. In 2011 is er een embedded scientist aangesteld, die zich fulltime bezig houdt met wetenschappelijk onderzoek in het OLA-programma.