!
Jesper Jobse 3x3 World Tour.jpeg

3X3 Leader

Kennis Hub

Aanbod voor trainers en coaches

3X3 Leader

From the streets to the Olympics!

In 2016 realiseerde Jesper Jobse, Co-Founder van 3X3 Unites en 3X3 international tot 2020, zich wat 3X3 hem allemaal gebracht heeft. Naast een prachtige sportieve carrière, heeft Jesper door de jaren heen ook zich enorm ontwikkeld als mens. In 3X3 is er geen coach op het veld. Je moet dus echt eigenaarschap en verantwoordelijkheid nemen over alles wat er op het veld gebeurt. Je moet goed met je medespelers kunnen communiceren. Je moet een plan kunnen maken en dat kunnen realiseren. Je moet snel kunnen schakelen en met tegenslagen om kunnen gaan, want een wedstrijd duurt maar 10 minuten.

Op basis van deze inzichten heeft 3X3 Unites in samenwerking met de Nederlandse Basketball Bond de niveau 2 opleiding tot 3X3 Leader ontwikkeld. Deze opleiding is gecertificeerd door het NOC*NSF, op het niveau instructeur -2. Het is tevens de eerste erkende opleiding voor 3X3 basketball welke voornamelijk op de straat wordt gespeeld.

Programma

Speerpunten van deze achtweekse opleiding zijn onder andere: 3X3 als middel en als sport, community building, rolmodel zijn/worden, positief coachen, één-op-één contact met jongeren en het organiseren van hun eigen evenement.
Daarnaast leren de deelnemers om sterke punten te herkennen bij anderen en het goed toepassen hiervan te belonen. Een aantal voorbeelden van belangrijke Life Skills die aanbod komen tijdens de opleiding zijn:

  • Samenwerken
  • Doorzetten
  • Probleemoplossend vermogen
  • Zelfvertrouwen
  • Acceptatie
  • Reflecteren op eigen gedrag
  • Verbinden met elkaar
  • Plezier maken
  • Omgaan met gezag
  • Eigenaarschap
Afronding en examinering

De opleiding wordt geëxamineerd conform de competenties van de instructeursopleiding, niveau 2 en valt hiermee onder de KSS. Het examen bestaat uit een (video)portfolio en het ontwikkelen en meewerken aan een event op een 3X3 court in de buurt.

Na het behalen van het 3X3 Leader diploma is het doel dat 3X3 Leaders aan hun eigen, lokale courts gekoppeld blijven. Zij zijn vanaf dat moment verantwoordelijk voor het organiseren van activiteiten en evenement op dit court, het enthousiasmeren en aantrekken van de lokale gemeenschap om hier aan deel te nemen, maar ook het bewaken van de kwaliteit van de courts.

Vrijstellingen

Gezien de authenticiteit van deze opleiding worden er in principe geen vrijstellingen verleend.

Financiën & Sportakkoord

Deze opleiding valt onder de serviceregeling van het Sportakkoord en kan dus (deels) extern gefinancierd worden.

Meer informatie & aanmelden

Ook een 3X3 Leader course in jullie stad/gemeente? Neem contact op met 3X3 Unites