!
2021 03 11 Almere Sailors 062.jpg

BT4: Hoofdcoach

Kennis Hub

Aanbod voor trainers en coaches

BT4: Hoofdcoach

De Bt4 is de hoogste opleiding in het opleidingshuis van de NBB en leidt coaches op tot hoofdcoach van de vereniging of als talentcoaches. Naast uitmuntende kennis van het spel (zowel technisch als tactisch) zal de coach kennis moeten hebben van het ontwikkelingsperspectief van zijn/haar spelers, didactische vaardigheden, scouten en analyseren van spelers/tegenstanders en het maken van een technisch beleidsplan aan bod.

Ontwikkelingen

Op dit moment zijn de kandidaten van de BT4, die in 2019 zijn gestart onder leiding van leercoaches Frans van der Geer, Aernout Dorpmans, en Dennis Mooibroek, in een afrondende fase.

Tevens vind er vanuit NOC*NSF een herijking plaats van de KSS, alsmede de invoering van het project “doorlopende leerlijnen”. Uit deze twee bewegingen maken we op dat:

  1. De kans is aanwezig dat het huidige niveau 4 op een andere manier ingevuld gaat worden, bijvoorbeeld een splitsing tussen de opleiding “hoofcoach” en “talentcoach”.
  2. Er is een duidelijke beweging zichtbaar dat (ook) hogescholen zich gaan bezighouden met het opleiden van technisch kader op niveau 4. Hierbij wordt er nadrukkelijk gekeken naar de bonden voor het sport specifieke opleidingsdeel.

De NBB oriënteert zich op dit moment op de beste invulling van het opleidingsprogramma, eventueel in samenwerking met een of meerdere hogescholen. In het seizoen 2021 – 2022 zullen we geen BT4 organiseren, zodat we eerst het opleidingsprogramma goed kunnen vorm geven.

Financiën, meer informatie & aanmelden

Voor meer informatie of voorlopige aanmelding BT4, kunt u contact opnemen met Jorrit Beerens