U bevindt zich hier: Competitie » Competitiezaken » Formulieren » Schuldvrijverklaring

Overschrijving

Een speler/speelster die in het lopende seizoen nog niet aan een competitiewedstrijd heeft meegedaan, kan tot 1 februari overschrijving aanvragen naar een andere vereniging. Bij een overschrijving naar een nieuwe vereniging dient aan de contributieverplichting bij de oude vereniging te zijn voldaan.

De oude vereniging is verplicht binnen vier weken na het verzoek van de speler/speelster de financiele blokkade in Sportlink te hebben opgeheven indien aan de genoemde verplichtingen is voldaan.

Indien een speler/speelster lid is geweest van een opgeheven vereniging, dan kan hij/zij alleen lid worden van een nieuwe vereniging met toestemming van het bondsbestuur.

Ook wanneer een speler/speelster in het lopende seizoen wel aan competitiewedstrijd(en) heeft meegedaan, dan kan overschrijving worden aangevraagd indien dit in het belang van de speler/speelster is of bij een verhuizing over een aanmerkelijke afstand. In deze gevallen is voorafgaande toestemming nodig van het bondsbestuur en de oude vereniging.

Wanneer een speler/speelster in het lopende seizoen wel competitiewedstrijd(en) heeft gespeeld in de Mannen Eredivisie of Vrouwen Eredivisie, dan kan in de periode van 1 tot 15 december overschrijving worden aangevraagd naar een andere vereniging binnen deze divisie.

De kosten van overschrijving naar een andere vereniging staan vermeld in de Lijst van Administratieve heffingen en Boetes.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF