!
Logo-75-jaar-NBB-Oranje-blauw-.png

Basketbalvereniging Volendam - Dick Bond

Historie

Local Living Legends

Basketbalvereniging Volendam - Dick Bond

dick.jpg

Naam Vereniging: Basketbalvereniging Volendam

Naam 'Living Legend': Dick Bond

Aantal jaar dat de 'Living Legend' lid / betrokken is bij de vereniging: 50

Rol(len) die deze 'Living Legend' binnen de vereniging gespeeld heeft: Als 13-jarige jongen besloot Dick Bond in 1964 om voor priester te gaan studeren op het seminarie te Boxtel in Brabant. De sportuurtjes van Dick Bond bestonden daar voornamelijk uit basketballen, en het was dan ook niet raar dat hij na zijn studie (Dick is geen priester geworden) een aardig partijtje kon basketballen. Samen met Dick Maurer werd zo in 1972 de oprichting van een basketbalvereniging in Volendam een feit. Alie Bond, de zus van Dick, meldde zich als eerste vrouwelijk lid en zo startte "Basketbalvereniging DOCOS" (DOor COmbinatie Sterk) met een heren- en een damesteam.

Dick Bond is vooral de eerste 25 jaar van de club bijna alleen de spil en motor geweest van alles wat met basketbal te maken had in Edam en Volendam. Dick was jarenlang gelijktijdig voorzitter, trainer, coach, zaalhuurcoördinator, contactpersoon naar de gemeente, andere verenigingen en bondsbesturen. Daarnaast floot hij als Bondsarbiter jarenlang in heel Noord Holland basketbalwedstrijden. De afgelopen jaren kon Dick meer taken afstoten naar nieuwe bestuursleden, maar hij is nog steeds het boegbeeld van het Basketbalvereniging Volendam.

Dick Bond is als bestuurslid verantwoordelijk voor de jeugd. Hij geeft les aan de jongste deelnemers en coacht en traint 3 teams. Ook is hij voorzitter van de technische commissie.

22 oktober 2022 bestaat Basketbalvereniging Volendam 50 jaar.

Waarom is deze persoon binnen uw vereniging een Living Legend? Dick is vanaf de oprichting betrokken in meerdere rollen. Zie ook de motivatie hierboven.

Dankwoord vanuit de vereniging aan de 'Living Legend': Dick, je bent al 50 jaar het boegbeeld van Basketbalvereniging Volendam. Vele jongeren hebben van jouw mogen leren basketballen. Ook nu je met pensioen bent sta je nog dagelijks klaar voor de vereniging. Als bestuursvoorzitter, coach, trainer, technische commissie en luisterend oor voor de coaches/trainers en spelers. Je begeleidt meerdere (jeugd)teams en verdient daarvoor alle bewondering. Dankjewel dat je er voor iedereen bent. Wanneer we op 22 oktober 2022 het 50 jaar bestaan als vereniging vieren, gaan we daar samen een feestje van maken.