!
Logo-75-jaar-NBB-Oranje-blauw-.png

Barons Breda Basketball - John Stoopen

Historie

Local Living Legends

Barons Breda Basketball - John Stoopen

john PHOTO-2020-07-05-16-09-25 (003).jpg

Naam Vereniging: Barons Breda Basketball

Naam 'Living Legend': John Stoopen

Aantal jaar dat de 'Living Legend' lid / betrokken is bij de vereniging: 8

Rol(len) die deze 'Living Legend' binnen de vereniging gespeeld heeft: Voorzitter 2012-2020

Waarom is deze persoon binnen uw vereniging een Living Legend?

John Stoopen is jarenlang (2012-2020) voorzitter geweest bij Barons Breda Basketball. Onder zijn leiding is Barons uitgegroeid tot een vereniging met ongeveer 300 leden. Een van de grootste basketbalverenigingen in Brabant.

Hij haalde met het verenigingsbestuur o.a. het 3x3 toernooi naar Breda. Met mooie toernooien op prachtige plekken in de stad. O.a. het Kasteelplein, grenzend aan de KMA. Daarnaast wist hij het, in samenwerking met een aantal leden en gemeente, voor elkaar te krijgen om een outdoor basketbalveld aan te laten leggen bij Skatehal Pier 15. Ook zorgde hij, samen met het toenmalige bestuur, ervoor dat Barons als vereniging het uitbaten van de kantine in sporthal de Doelen op zich nam. Bij de verbouwing van Homecourt (de kantine) heeft John een grote rol gespeeld

Netwerker

John is een netwerker pur sang. Als voorzitter wist hij iedereen aan zich te binden. Jong en oud, eigen leden of bezoekende teams, coaches, scheidsrechters, het maakt niet uit. Hij respecteert iedereen en is altijd benaderbaar. Zijn motto is niet voor niets: alles kan, niks moet. Als er iets fout zit, spreekt hij mensen daarop aan. Hij loopt niet weg voor zijn verantwoordelijkheden.

Verbaal sterk

Verder is John een prima communicator. Hij is verbaal sterk. Voor een groep praten, daar draait hij zijn hand niet voor om. Ook weet hij veel van moderne (sociale) communicatiemiddelen en maakte daar dan ook veel gebruik van om activiteiten van Barons te promoten.

Dankwoord vanuit de vereniging aan de 'Living Legend':

Als dank voor zijn langdurige inzet benoemen Leon Weterings (partner in crime in de bestuurstijd van John) en het huidig verenigingsbestuur van Barons, John Stoopen als ‘Local Living Legend’ van het Bredaase basketbal!