!
Logo-75-jaar-NBB-Oranje-blauw-.png

RHINO BASKETBALL - OOSTERWOLDE (FR)- ANNE FRANKE ZWART

Historie

Local Living Legends

RHINO BASKETBALL - OOSTERWOLDE (FR)- ANNE FRANKE ZWART

Naam Vereniging: Rhino Basketball

Naam 'Living Legend': Anne Franke Zwart

Aantal jaar dat de 'Living Legend' lid / betrokken is bij de vereniging: 7

Rol(len) die deze 'Living Legend' binnen de vereniging gespeeld heeft: Oprichter van de vereniging met Maurick en Ramon in 2015 Trainer Coach Scheidsrechter. Voorzitter, Regelneef voor de acties om geld binnen te halen en dat alles nog steeds

Waarom is deze persoon binnen uw vereniging een Living Legend?: Anne Franke is niet alleen voor onze vereniging belangrijk geweest maar voor veel meer verenigingen.

Hij is zelf begonnen in 1972 met de basketbalsport bij het toenmalige WIKFTC uit Heerenveen. Deze vereniging wordt een aantal jaren later Dyna'75. Vanaf 1977 is hij daar begonnen om diverse rollen op zich te nemen.

Trainer-coach-speler-scheidsrechter-clubkrantredactie-voorzitter zijn de zaken die hij voor de vereniging heeft gedaan in de periode 1977 - 1998. Toen is hij vertrokken naar Oosterwolde.

Toen zijn oudste dochter Neomie wilde basketballen kwam hij weer terug bij zijn oude vereniging. Actief als sponsor van het team van zijn dochter, maar ook assisteren bij de trainingen onder begeleiding van Jan vd Werf.

Samen met Jan staat hij ook aan de basis van de eerste keren StreetBallMasters in Heerenveen

Na een oproep op het voortgezet onderwijs is de basketball vereniging in Oosterwolde weer gestart in 2015. Het was een groep van zo'n 9 - 10 jongens van 16 jaar welke de sport wilden gaan beoefenen is hij in het diepe gestapt en samen met deze groep begonnen.

Ballen gevraagd aan ARIS Leeuwarden en dat was de start. Dankzij de gemeente met een nieuwe belijning, nieuwe baskets konden er vanaf 2016 ook wedstrijden gespeeld worden.

De opening van de vernieuwde sporthal werd gedaan door een clinic geregeld via Anne Franke met Henk Pieterse Anne Franke of Neomie als coach of als scheidsrechter actief bij de beide teams tijdens de eerste jaren. In 2018 werd er een prachtige clinic met Geert Hammink opgezet en daarnaast waren er altijd jeugdspelers welke met Anne Franke meegingen naar de wedstrijden van ARIS Leeuwarden waar hij een aantal jaren de rol van speaker vervulde

In de Corona periode samen met Neomie buitentrainingen organiseren om de jeugd actief bij de vereniging betrokken te houden en ook dit jaar weer doet hij weer iets geks. Als 61 jarige heeft hij besloten om samen met een groep jongeren van 16 t/m 25 jaar weer aan wedstrijden mee te gaan doen. Dit om er voor te zorgen dat er voldoende spelers op het sheet kunnen komen.

Voor het Friese DTL team heeft hij zich aangemeld als scheidsrechter

Dankwoord vanuit de vereniging aan de 'Living Legend': Together we can do it !!! & De KUNST van het Gewoon doen !!!

Dat zijn altijd je motto's geweest en daar laten we het bij want dat is wat je wilt

Dank je wel