!
Logo-75-jaar-NBB-Oranje-blauw-.png

Biks Shots - Hilvarenbeek - Henk Schottert

Historie

Local Living Legends

Biks Shots - Hilvarenbeek - Henk Schottert

henk.jpg

Naam Vereniging: Biks Shots

Naam 'Living Legend': Henk Schottert

Aantal jaar dat de 'Living Legend' lid / betrokken is bij de vereniging: 12

Rol(len) die deze 'Living Legend' binnen de vereniging gespeeld heeft: Henk is al meer dan 10 jaar betrokken bij basketball vereniging Biks Shots. In diverse rollen is hij actief: variërend van jeugdcoach/trainer van bijna alle jeugd teams. Lid van de Technische Commissie/Sponsor Commissie en is nu al meer dan 5 jaar voorzitter van onze club. Daarnaast is Henk actief, ism Heroes Den Bosch als convenant partner, in het samenwerken met onze basketbal bond om onze sport te landelijke aandacht te geven die het verdient.

Henk is een van de grondleggers van het Be a STAR project, waar meer dan honderd basisschoolkinderen uit de omliggende gemeentes in aanraking zijn gekomen met onze geweldige sport. Vanuit het concept STAR (Sportiviteit, Teamwork, Acceptatie en Respect) worden Beekse basketbal normen en waarden bespreekbaar gemaakt.

Waarom is deze persoon binnen uw vereniging een Living Legend? Henk is iemand die niet terugschrikt voor een uitdaging, altijd op zoek is naar het verleggen van grenzen en bieden van nieuwe mogelijkheden voor de basketballende leden om zowel te ontwikkelen binnen de sport als ook te groeien op het maatschappelijk vlak. De sportieve deur staat wat hem betreft ook altijd open voor alle jeugd uit omliggende gemeenten. Sportieve uitdagingen gaat hij niet uit de weg en hij geeft de basketbaljeugd in Hilvarenbeek een platform om hun ambitie om landelijk te gaan spelen in te vullen.

Daarnaast is hij diegene die zich zelf altijd ondergeschikt stelt aan andere leden, en juist dit is nu een keer zijn moment.

Dankwoord vanuit de vereniging aan de 'Living Legend': Basketbalman Henk,

Wat jij doet voor het basketbal in het algemeen en Hilvarenbeek in het bijzonder is eigenlijk onbeschrijfelijk, toch moesten we iets op papier zetten. Daarom hier onder een citaat van een van de leden van "jouw" club:

"Heb je even ....", ik geloof dat dat de eerste woorden waren van Henk richting mij. Daarvoor spraken we elkaar door middel van korte hoofdknikjes en vonden we de punten gemaakt door de jongens van Hilvarenbeek altijd veel beter dan die van de tegenstander. De eerste woorden gaven mij ook de indruk van even snel iets regelen en klaar, maar hier komt de echte vrijwilliger om de hoek. Met enorm veel enthousiasme wordt er door Henk verteld waar de club mee bezig is: het Be A STAR programma, we gaan landelijk spelen, er komt een top dames team bij, samenwerking met Heroes Den Bosch enz. Henk vertelt het allemaal met stralende ogen en heeft het over de club, niet over zijn club. Wat ongelooflijk knap is van Henk, is het plezier en de vreugde die hij heeft voor de sport, het zoeken naar oplossingen met alle betrokkenen en ondertussen zijn omgeving het gevoel geven, dat het even gebeurt. Henk doet dit!