!
Logo-75-jaar-NBB-Oranje-blauw-.png

BC Dunatos - Meerssen - Vicky Verstappen

Historie

Local Living Legends

BC Dunatos - Meerssen - Vicky Verstappen

DSC_5489.jpg

Naam Vereniging: BC Dunatos

Naam 'Living Legend': Vicky Verstappen

Aantal jaar dat de 'Living Legend' lid / betrokken is bij de vereniging: 45

Rol(len) die deze 'Living Legend' binnen de vereniging gespeeld heeft: Oprichtster van BC Dunatos in 1982.

De rol van secretaris meer dan 30 jaar uitgevoerd en gekroond tot erelid toen ze deze rol overdroeg. Daarnaast in alle die jaren ook mannusje van alles geweest met alle ziel & zaligheid en bevlogenheid.

Meerjarig verschillende teams getraind en gecoacht, de rol van wedstrijdsecretaris en skp-er vervult, scheidsrechter, leden opgeleid tot trainer - coach en scheidsrechter.

Vele neven activiteiten georganiseerd als (basis)school toernooien, demonstratie wedstrijden, basketball kampen, basketball clinics etc.

Waarom is deze persoon binnen uw vereniging een Living Legend? Vicky Verstappen heeft basketball in Meerssen van de grond getild, in eerste aanleg als gym docent bij Stella Maris en later een aantal jaar onder de vlag van Volharding, destijds een omni vereniging in Meerssen. Op 28 mei 1982 werd mede door haar BC Dunatos opgericht. Haar staat van dienst is te groot op te noemen. Zie de vele functies die ze heeft bekleed, zie de lof woorden in het dank woord. Dunatos was en is haar kindje, haar trots en ze heeft de vereniging geleid in weer en wind, vele kinderen en volwassen aan het basketballen gekregen. Met enige regelmaat is ze nog in de hal te vinden, de wedstrijden van haar kleinzoon, de neven activiteiten die georganiseerd worden, de ALV en ga zo maar door.

Ze verdiend de erkenning namens de club by far.

Dankwoord vanuit de vereniging aan de 'Living Legend': BC Dunatos wil, namens al haar (oud)leden, Vicky Verstappen heel hartelijk bedanken voor alle tijd & energie, bevlogenheid & commitment die zij in het basketball in het Meerssense en omstreken heeft gestoken in de afgelopen 45 jaar. Door jouw enthousiasme is het basketball virus gaan rond dwalen in onze regio en raakte vele kinderen en later ook (jong)volwassen besmet met dit virus. Op 28 mei 1982 heeft dit geleid tot de oprichting van onze mooie basketball club BC Dunatos, nu 40 jaar jong, still going strong. En dat geldt ook voor jou Vicky. Op je 69e speelde je tijdens het 35 jarig jubileum event mee tijdens de dames legends game, samen met je dochter Ilja en kleindochter Isa, hoe bijzonder is dat. Een jaar later betrad je zelfs het basketball veld weer als trainer - coach om samen met je klein kinderen Isa en Jord een jeugd team te trainen coachen, een van de vele voorbeelden van jouw basketball bevlogenheden. Je bent voor iedereen een voorbeeld en boegbeeld voor wat een vrijwilliger voor een club kan betekenen, en daar kun je er eigenlijk niet genoeg van hebben. Je hebt Dunatos prestatief tot grote hoogte laten groeien, door moeilijke tijden heen gesleept en uiteindelijk gemaakt tot de gezellige familie vereniging die we nu zijn en waar iedereen zich thuis voelt. Het is daarom dat wij, als BC Dunatos, naast je erelidschap bij BC Dunatos, je willen bekronen tot living legend van het basketball in Nederland en in het bijzonder van het basketball in Meerssen en omstreken.